gainikabir
126 poze   89028 vizite

PREPELITE

Prepelite-oua de prepelita-pui de prepelita-carne de prepelita 0723 339 874

Vand pui de prepelite la diferite varste, preturi
rezonabile: pui de prepelita la 3 saptamani - 4 lei/buc; pui de prepelita la 4-5 saptamani - 8 lei/buc; pui de prepelita la 6-7 saptamani - 10 lei/buc., oua de prepelita pentru
consum, tratament naturist si incubatie, pret
rezonabil 0.3 lei/buc, carne
de prepelita la caserola, pret rezonabil 30 lei/kg, baterii profesionale
pentru cresterea prepelitelor outoare si flux continuu.

Acest site se adreseaza tuturor acelora care au o mare satisfactie din cresterea animalelor mici si a pasarilor si anume, gaini, bibilici, curcani, rate, gaste si in special din cresterea prepelitelor. Pentru ei se doreste a fi un indrumar in a obtine din cresterea prepelitelor un castig suplimentar. Continutul se bazeaza in principal pe experienta practica in cresterea prepelitelor, nu pe analize sau experimente stiintifice si nu ridica nici o pretentie referitoare la caracterul stiintific.
Daca cititorul acestui site de pasari poate valorifica din continutul acestuia o parte mai mica sau mai mare pentru succesul sau, sau daca crescatorul experimentat de prepelite descopera vreo metoda practica noua, atunci insemnarile noastre s-au dovedit utile. Eventual ii poate starni pe unii cititori sa descopere un hobby nou profitabil. Omul pentru a supravietui in conditiile vietii de azi atat de trepidanta si stresanta are nevoie din ce in ce mai mult de alimente sanatoase. In zilele noastre sanatatea oamenilor depinde de folosirea unei ape curate, a unui aer nepoluat, folosirea unei hrane cat mai naturale si complete, miscarii in aer liber etc.
Folosirea produselor chimice de sinteza in exploatarea pamantului in majoritatea tarilor dezvoltate a dus la imbolnavirea si intoxicarea populatiei, inregistrandu-se alarmant boli degenerative( boli de piele, alergii, cancer etc). Hrana fiind cel mai bun medicament nu ne ramane decat noua decizia ca in mod treptat sa introducem in alimentatia noastra produse cat mai sanatoase, fara conservanti si coloranti chimici, produse ecologice, naturale.
Folosirea unei hrane cat mai complete este de foarte mare importanta. Ouale si carnea de prepelita au fost consumate de peste 4000 ani. Hrana sanatoasa poate fi un medicament in tratarea diverselor boli.
Multumiri crescatoarei Andreea Zamfirache care m-a inspirat la detaliile acestui site legat de toate pasarile in special de prepelite crescute in crescatoria din Ciorogarla la 10 km de Bucuresti!

Relatii de rudenie
In clasa pasari, fasanidele sunt una din cele sapte familii din ordinul galinaceelor. In familia fasanidelor exista, la randul sau, printre altele, si subfamilia potarnichi, iar una dintre speciile de potarnichi este prepelita.
In total exista in familia fasanidelor cca. 200 de specii. printre ele, pe langa fazani si potarnichi, aflandu-se curci, bibilici si pauni.
Prepelita salbatica se diferentiaza de prepelita domestica prin penajul diferit colorat si prin canttecul masculului.
Prepelita domestica - Coturnix Coturnix Japonica
In secolul XI-XII prepelita a fost domesticita in Japonia, pana in ani 1900 a fost crescuta ca pasare de casa sau pasare cantatoare. Dupa anii 1900, prepelita a inceput sa fie folosita pentru producerea de oua si carne.
In anii 1870, prepelita japoneza a fost acceptata in SUA de institutiile specializate ca prepelita de vanatoare

Forme de crestere, rase si alte tipuri de prepelite
Din prepelita salbatica, in decursul timpului, s-au dezvoltat mai multe rase si mutanti, care pot fi interesanti pentru cresterea in interes comecial.

Negro Grey sau Tibetane, este o prepelita cu pene negre, la care cocosul si gaina nu se deosebesc prin penaj. Stabilirea sexului este posibila numai la prepelita matura iar productia de oua este de 320 de oua la un consum de hrana de 7,3 kg- 7,5 kg pe an,
Texudo, este o prepelita cu o incrucisare de penaj negricios si cu pene albe pe piept. Productia de oua este comparabila cu cea a rasei Negro Grey.

Prepelita alba sau argintie este o specie de origine frantuzeasca cu un penaj de un alb curat. In urma imperecherii apar mereu cateva specimene cu pene si cu pete negre (mutanti).
Mutantii de prepelita depun totusi in mod obisnuit oua pigmentate. Doar sub stres, asadar cand sunt deranjate in perioada formarii oului dispare deseori la mutanti pigmentatia din coaja oului, iar mutantii depun atunci doar oua cu coaja alba. Productia de oua este si la aceasta rasa comparabila cu cea de la celelalte rase enumerate pana acum.
irca 7 grame
Prepelita manciuriana aurie este o prepelita franceza si are diferite greutati
mentinerea
Prepelita italiana este o pasare cu diferite nuante maronii iar masculul ajunge la greutatea de 110 gr si femela la 140 gr.

Prepelita faraon, este o pasare de carne si poate ajunge pana la 420 gr.


Prepelita Bobwhite nu este rara pe continentul Nordamerican, traieste pe campii si savane, deoarece aceasta prepelita este apreciata ca vanat de americani, ea este inmultita de crescatori si mai apoi vanduta asociatiei de vanatori.

Prepelita japoneza, masculul are pieptul maro-roscat patat cu negru iar cloaca prezinta o excrescenta de culoare roza si neacoperita cu penaj. Femela are pieptul maro si gatul maro deschis cu picatele negre si cloaca alungita transversal. Femela produce circa 320 oua pe an cu greutatea de 10 grame. Perioada de incubatie este de 16-17 zile fata de 21 sau 28 de zile la gaina sau la alte specii de pasari.nta
Carnea de prepelita reprezinta circa 80% iar scheletul foarte fin circa 14%, prepelita devine matura in 42 de zile si intra in plina productie de oua la 50 de zile. Eficienta productiei scade dupa circa 8 luni de la nastere. Prepelita este rezistenta la boli fiind afectata insa si ea de bolile specifice pasarilor. Prepelitele trebuie ferite de pisici, caini, sobolani si pasari rapitoare. O manevrare frecventa a prepelitelor poate duce la marirea mortalitatii iar daca prepelita se muta intr-un nou loc, productia de oua se va intrerupe pentru 2-3 saptamani. Zgomotele exterioare trebuie reduse la minimul posibil. Oua mai mari de prepelita si reducerea mortalitatii se obtin daca masculii de prepelita nu stau impreuna cu femelele.
Prepelita japoneza matura are nevoie de lumina 14-16 ore pe zi pentru mentinerea fertilitatii si a productiei maxime de oua, o lumina prea puternica nu mareste productia de oua. Prepelita japoneza consuma circa 17 grame de hrana pe zi iar curatenia reprezinta conditia pastrarii sanatatii la prepelite. Custile, vasele din care mananca sau beau apa, spatiile de crestere a prepelitelor, trebuie sa fie in mod frecvent curatate si dezinfectate mai ales la terminarea ciclului productiv. Prepelitele ce par bolnave trebuie imediat mutate in alte spatii si supravegheate. Prepelitele au nevoie de companie, nu le place sa traiasca singure. Prepelita are o energie extraordinara, fiind de o vitalitate deosebita. Prepelita are miscari rapizi , explozive, acesta este si unul din motivele care se folosesc pentru dresarea cainilor de vanatoare.
Puii de prepelita sunt galbui cu dungi morcovii si se aseamana cu puii de curca, ei cantaresc circa 7 grame in prima zi dar cresc foarte rapid, ajungand in circa 28 de zile maturi.
O crescatorie de prepelite necesita numai o suprafata relativ mica pentru un grajd, exemplu o suprafata de 3x 6= 18 m poate adaposti inclusiv culoarul de deservire, pe doua etaje, 1300 de pasari, pe trei etaje cca. 2000 de pasari. Pentru incepatori este recomandabil sa inceapa cu doua pana la patru custi de prepelita, aceasta necesita un capital de incepere mic si ofera posibilitatea de a acumula experienta necesara. Prepelitele mature traiesc sub 15 grade dar nu mai produc oua. Prepelita are corpul relativ mic si se adapteaza usor la cresterea intensiva iar datorita volumului mic poate trai intr-o densitate mare. Prepelita creste foarte rapid, are maturitatea sexuala precoce se reproductie i are o mare rata a productiei de oua. Cantitatea mare de oua, ciclu de reproductie foarte mic, duce la o circulatie si recuperare a capitalului investit, foarte rapida.Cresterea prepelitelor este recomandata si in familiile cu copii, acestia pot invata de mici ce este o prepelita si cum sa aiba responsabilitati pentru cresterea ei. Ouale de prepelita sunt aproape identice la gust cu ouale de gaina. Prepelita transforma mancarea in proteina in mod foarte eficient, pentru obtinerea a 500 grame de oua, prepelita consuma circa 1000 grame de furaj. In literatura de specialitate se subliniaza, ca chinezii au folosit prepelitele inca din antichitate mai ales in tratarea impotentei si astmului bronsic.
Cresterea prepelitelor poate fi o buna alternativa la cresterea celorlalte pasari precum gainile, ratele, gastele sau bibilicile. Cu aceasta forma de crestere a prepelitelor se pot ocupa indeosebi intreprinzatorii cu o suprafata mai restransa de teren sau agricultori amatori.

Cat spatiu necesita o crescatorie eficienta de prepelite, de unde se poate achizitiona prepelitele, cum se hranesc corect in fiecare stadiu de crestere, ce boli pot contracta prepelitele si cum se pot evita? La toate aceste intrebari si multe altele ne puteti contacta telefonic sau prin e mail ul de pe site ul nostru.
Va multumim dragi prieteni crescatori!

Vand pui de prepelite la diferite varste, preturi
rezonabile: pui de prepelita la 3 saptamani - 4 lei/buc; pui de prepelita la 4-5 saptamani - 8 lei/buc; pui de prepelita la 6-7 saptamani - 10 lei/buc., oua de prepelita pentru
consum, tratament naturist si incubatie, pret
rezonabil 0.3 lei/buc, carne
de prepelita la caserola, pret rezonabil 30 lei/kg, baterii profesionale
pentru cresterea prepelitelor outoare si flux continuu.
21-09-08_0920
21-09-08_0920
21-09-08_0922
21-09-08_0922
IMG_0489
IMG_0489
PICT0030; pui de prepelita
PICT0030
PICT0032; pui de prepelita
PICT0032
PICT0043; pui de prepelita
PICT0043
PICT0044; pui de prepelita
PICT0044
PICT0044; pui de prepelita
PICT0044
PICT0045; pui de prepelita
PICT0045
PICT0046; pui de prepelita
PICT0046
PICT0835; pui de prepelita
PICT0835
PICT0836; prepelite japoneze
PICT0836

Comentarii album • 18
Nume:gainikabir 16 iunie 2015  
Vindem pui de prepelita, carne, oua consum si incubat
Vindem prepelite si pui de prepelita la diferite varste :
• pui de prepelita la 3 sapt. - 4 lei/buc;
• pui de prepelita la 4 sapt.-6 lei/buc;
• pui de prepelita la 5 sapt.-8 lei/buc;
• pui de prepelita la 6-7 sapt.-10 lei/buc;
• prepelite ouatoare – 12lei/buc
• carne de prepelita la caserola, 35 lei/ kg;
• oua de prepelita – 0,30 bani/buc, oua de prepelita pentru incubat, consum, tratament naturist.
Comercializam furaje combinate pentru toata gama de pasari si baterii profesionale pt cresterea puilor de gaina si prepelite ouatoare flux continuu.
Asiguram transport contracost in tara .
Telefon: 0723339874, 0767797582, 0753460129, 021/3527451
Site: www.prepelite.eu
Răspunde Raportează
nicubos 14 martie 2014  
VIND
PREPELITE OUTOARE CU TOT CU CUSTI
PRET FOARTE BUN
Răspunde Raportează
FazaniFlorea 30 ianuarie 2012  
fff frumoase prepelite
Răspunde Raportează
florik 2 decembrie 2011  
esti profesionist! imi place ce ai!felicitari!
Răspunde Raportează
gorke 14 iunie 2011  
cat m-ar costa o baterie pentru 50 de prepelite ?
Răspunde Raportează
anonim
kainikabir 28 iunie 2011  
150 lei
Răspunde Raportează
LIST 3 august 2010  
frumoase.succes
Răspunde Raportează
anonim
marcel 2 aprilie 2010  
ma intereseaza rasa pt. carne.da-mi te rog o oferta pt.:-200bc oua pt. incubatie si 30bc(20femele si 10 masculi)la 7 saptamini.
tel. 0720040495.
astept un tel. apoi te contactez eu. mail: tirs14@yaoo.com
Răspunde Raportează
RettegiNicolae 10 martie 2010  
fff
Răspunde Raportează
fivia 7 martie 2010  
sa va traiasca si multe oua la ele!
Răspunde Raportează
alexandrupaul 14 februarie 2010  
va multumesc pentru intalegere
tota stima
Răspunde Raportează
alexandrupaul 14 februarie 2010  
ma scuzati ca nu am citit inainte de a va intreba daca aveti de vanzare. mar intresa si pe mine vreo 20 de bucati daca se poate si o cusca daca aveti si la ce pret? ru is din maramures.
Răspunde Raportează
alexandrupaul 14 februarie 2010  
astept raspunsu dv
Răspunde Raportează
alexandrupaul 14 februarie 2010  
le trebuie neaparat caldura?
de exemplu in sura leas putea tine?
?
Răspunde Raportează
alexandrupaul 14 februarie 2010  
buna seara mar interesa mature daca veti si la ce pret buc?
ai as vrea sa stiu oule la ce pret ii bucata astept raspunsu dv
Răspunde Raportează
anonim
costin-tulcea 8 februarie 2010  
ma intereseaza 500-600 pui pe 0 saptamana ofer 2 ron,buc
Răspunde Raportează
anonim
luce 16 februarie 2010  
lasa si un nr de tel costin-tulcea
Răspunde Raportează
lucianPLD 14 februarie 2010  
lasa si un nr de tel
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.